The academy

The academy

01 psv academy program

Onze trainingsfaciliteit ‘PSV Campus De Herdgang’ ligt aan de rand van Eindhoven in een bosrijke omgeving. Het trainingsveld bestaat uit verschillende velden, waarvan een aantal met een kunstgrasveld, en uitgebreide trainingsfaciliteiten, waaronder een fitnesscentrum en indoor sporthal. PSV Campus De Herdgang, slechts vijf kilometer ten noorden van het Philips Stadion en het centrum van Eindhoven, is niet alleen de trainingsfaciliteit voor het eerste elftal van PSV; ook de jeugd en de PSV Vrouwen spelen hier hun thuiswedstrijden.

Om de sportieve ambities van PSV te realiseren is de eigen jeugdopleiding, zeker gezien de Europese verhoudingen op financieel gebied tussen de grote voetballanden en Nederland, enorm belangrijk. De doelstellingen van het sinds 1 juli 2013 aangescherpte jeugdbeleid zijn voornamelijk gericht op de doorstroom van jeugdspelers naar de A-selectie van PSV.

De ontwikkeling van individueel talent staat binnen de PSV Academy voorop middels zes ontwikkelingspijlers, met intensieve persoonlijke begeleiding en gebruik makend van innovaties op alle mogelijke gebieden. Voor iedere speler is het een streven om zijn persoonlijke voetbal-plafond te behalen in een topsportomgeving, waar de PSV-cultuur wordt gewaarborgd binnen de speelwijze en een unieke manier van werken.

Het traject dat een speler binnen de PSV Academy doorloopt, kan worden ingedeeld in drie fases: onderbouw (opleiden op locatie) van O10 tot en met O12, middenbouw (O13 t/m O16) en het profplan vanaf O17. Elk fase heeft eigen accenten waarin de ontwikkeling van de speler centraal staat, gericht op de uiteindelijke doorstroom naar de A-selectie van PSV.

Onze 'Legacy'

PSV werd opgericht op 31 augustus 1913, aan het einde van een groot Philips sportfeest ter ere van de 100e verjaardag van de Nederlandse onafhankelijkheid. De voetbalafdeling was een van de vele binnen de club.

Introductie betaald voetbal

PSV komt al sinds 1914 uit in de Nederlandse competitie; ze promoveerden in tien jaar tijd naar de Eerste Divisie en zijn sinds 1926 altijd een topclub geweest. Professioneel voetbal werd in 1955 geïntroduceerd en kort daarna was PSV de eerste Nederlandse club die deelnam aan de Coupe Européenne, de voorloper van de huidige UEFA Champions League.

Successen

PSV heeft een sterke succesgeschiedenis en een indrukwekkende erelijst. Ze veroverden de Nederlandse titel voor het eerst in 1929 en wonnen hun eerste titel na de introductie van het profvoetbal in 1963, na een 5-2 overwinning. In totaal werden ze vierentwintig keer kampioen en wonnen ze elf keer de KNVB beker. Ook won PSV veertien keer de nationale Super Cup. PSV neemt al sinds 1974 deel aan Europese competities. Het eerste hoogtepunt was het winnen van de UEFA Cup in 1978, waarbij Willy van der Kuylen een grote rol speelde. Het was de opmaat voor een nieuwe periode met veel sportieve successen. In de jaren tachtig wonnen de sterren van PSV nog meer prijzen: tussen 1986 en 1992 veroverden ze zes keer de Nederlandse titel en drie keer de KNVB Beker. Daarnaast won PSV in 1988 de Champions League en is Eindhoven nog steeds de kleinste stad die ooit deze prijs heeft gewonnen.

Grote sterren

PSV kreeg wereldwijde erkenning voor hun successen, wat hielp bij het aantrekken van verschillende grote spelers. Het begon allemaal met het contracteren van de Braziliaanse sterren Romário en Ronaldo, die zich bij PSV aansloten omdat het scoutingsnetwerk een lonende activiteit bleek te zijn, gevolgd door een groot aantal internationale topspelers, waaronder Cocu, Van Nistelrooy, Robben, Van Bommel, Alex, Gomes, Farfán, om er maar een paar te noemen.

Ben jij klaar om de sterren van morgen te creëren?

04 psv academy 880x756